Soki z kiszonych warzyw
Od 3 pokoleń uprawiamy i kisimy kapustę i ogórki. Do kiszenia używamy wyłącznie warzyw z naszych upraw i soli kamiennej z kopalni w Kłodawie. Kisimy sezonowo, zaraz po zbiorach: ogórki latem, kapustę i buraczki jesienią. Z tych kiszonych warzyw tłoczymy soki, pełne witamin i walorów zdrowotnych. Nie dodajemy konserwantów, wybielaczy, przyspieszaczy fermentacji, dzięki czemu jest to naturalny, bardzo zdrowy produkt o wyjątkowym smaku i kruchości. Soki są niepasteryzowane, co sprawia, że zachowują bogactwo bakterii probiotycznych. Bakterie probiotyczne korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit, usuwają toksyny. To naturalne antybiotyki. Eliminują bakterie chorobotwórcze, dzięki czemu zwiększa się odporność organizmu. Sprzedawane są w szklanych butelkach po 250 ml.
Karnice 17
55-140