P.P.H.U. ANMAR
STAROPOLSKI CHLEB SANACYJNY PIECZONY NA DREWNIE I LIŚCIU KAPUSTY
Chleb robiony jest z mąk niestandaryzowanych, z przewagą mąk żytnich (70%), na zakwasie prowadzonym w dzieżach sosnowych. Wypiekany jest w piekarni opalanej drewnem bezpośrednio na rozgrzanej cegle.
Receptura jego wykonania sięga czasów przedwojennych. Jest to typowo chleb wiejski, taki jak dawniej piekły gospodynie na wsi.
Staropolski chleb sanacyjny pieczony na drewnie i liściu kapusty wpisany jest na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Wyrób ze znakiem „Jakość i Tradycja”.
Składniki: zakwas żytni, mąka żytnia typ 720 (70%), mąka pszenna typ 750, woda, ziemniaki, maślanka, drożdże, sól.
Produkty zbożowe
Certyfikaty:
ROGÓŻNO 465 A 37-112 KOSINA , podkarpackie
Warto spróbować naprawdę pyszny chleb.