Miód wielokwiatowy
Jako jedyni przekładamy miody na zimno naszym opatentowanym sposobem (nr 230135). Zapewnia to zachowanie prozdrowotnych składników miodu oraz smarowną konsystencję z możliwymi grudkami. Miód wielokwiatowy jest słomkowy, jasnożółty. W smaku jest łagodny, ale także może być zróżnicowany w zależności od proporcji nektaru kwiatowego. Składy chemiczne miodów wielokwiatowych będą się między sobą różniły i wykazywały odmienne właściwości.Miody pozyskiwane wiosną zawierają szczególnie dużo cukrów prostych, które stanowić będą źródło energii w stanach przemęczenia fizycznego i psychicznego. Łatwo przyswajalne cukry odżywiają serce i układ krwionośny, pomagając zapobiec chorobie wieńcowej i miażdżycy. Miód wielokwiatowy korzystnie wpływa na wątrobę wspierając detoksykację oraz funkcjonowanie woreczka żółciowego. Z kolei miody letnie i jesienne są bogatsze w enzymy i substancje o działaniu przeciwbakteryjnym, a także wykazują niewielką aktywność antybiotyczną. Pomagają łagodzić katar sienny i alergiczny rodzaj astmy oskrzelowej. Regularnie stosowane, wspierają wzmacnianie odporności i poprawę przemiany materii. https://sklep.pasiekazpasja.pl/
Pasieka z Pasją Miłogoszcz 1/2
76-038