Zakwas z Buraka
Zakwas z buraków to niesamowita bomba witamin i zdrowia:)
Podczas fermentacji buraków powstaje prawdziwy napój mocy!
Warto spożywać go nie tylko od święta. Zakwas z buraków wykazuje właściwości, które uchronią nas przed nadciśnieniem, wirusami, a nawet rakiem!
Kiszone buraki wzmacniają odporność organizmu. Szczepy bakterii, które powstały w trakcie fermentacji mają silne właściwości antybakteryjne i przeciwwirusowe.
Poza tym kiszone buraki:
- pomagają w walce z anemią, wspomagają odchudzanie,
- odkwaszają organizm,
- oczyszczają organizm z toksyn
- wspomagając pracę nerek i wątroby,
- obniżają poziom złego cholesterolu,
- łagodzą uderzenia gorąca w trakcie
- menopauzy,
- są niezastąpione po kuracji antybiotykowej,
- u mężczyzn podnoszą sprawność seksualną
- (według niektórych działają jak afrodyzjak),
- zwiększają wytrzymałość (sok z buraków to
- świetny napój energetyczny, który dodaje
- energii, wzmacnia kondycję fizyczną oraz
- poprawia wydolność organizmu),
- polecane są m.in. jako lekarstwo na kaca,
- usuwają z organizmu wolne rodniki,
- opóźniają powstawanie procesów
- nowotworowych i miażdżycowych,
- dostarczają weganom i wegetarianom
- cennego żelaza pochodzenia roślinnego.
Słoiczki proponują Wam kurację oczyszczająco – wzmacniającą, która trwa 2-3 tygodnie!
Codziennie pijemy wtedy po 1 szklance zakwasu na czczo (nie trzeba wypijać całej szklanki od razu, można ją rozcieńczać przegotowaną chłodną wodą lub pić po małym kieliszku kilka razy w ciągu dnia).
Petarda!!! Wyrywa z butów, szczególnie, że dzięki podłużnej odmianie buraczka, jest niesamowicie słodki jak na zakwas:)
Mazowiecka 24e/5
78-100