MANUFAKTURA KWASU KORUS I WSPÓLNICY SPÓŁKA JAWNA

Ekologiczny kwas chlebowy na zakwasie żytnim

Kwas chlebowy ekologiczny – kwaśny smak w stylu EKO. Ekologiczny brat kwasu wytrawnego. Te same właściwości zdrowotne. Inne nuty smakowe zawdzięcza starannie dobranym słodom ekologicznym.  Jesteś EKO? Musisz skosztować! Składniki ekologiczne: woda, cukier trzcinowy, słód żytni, mąka żytnia, słód jęczmienny. Fermentowany na zakwasie żytnim – Nasz kwas warzymy na zakwasie żytnim. Tym samym, z którego wypieka się najzdrowsze chleby na świecie. Naturalny probiotyk – Według badań wykonanych przez laboratorium J.S. Hamilton, nasz kwas chlebowy zawiera prawie 4 miliardy bakterii fermentacji mlekowej w 100 ml. Sprawozdanie z badań jest dostępne na naszej stronie: manufakturakwasu.pl Zawiera żywe kultury bakterii Lactobacillus – Laboratorium J.S. Hamilton zidentyfikowało w naszym kwasie chlebowym szczepy bakterii probiotycznych Lactobacillus pentosus/plantarum/paraplantarum. Raport z badań znajdziesz na naszej stronie: manufakturakwasu.pl Smaczny i orzeźwiający – Młody kwas chlebowy to lekko kwaśne nuty z domieszką słodyczy. W miarę dojrzewania nabiera bardziej zdecydowanego charakteru. Spróbuj sam. Taki, jak lubisz. Niskokaloryczny – Butelka 0,33 l naszego kwasu chlebowego wytrawnego zawiera mniej niż 49.5 kcal. To niewiele  więcej niż w połówce jabłka. Bezalkoholowy – Kwas chlebowy zawiera mniej niż 0,5% alkoholu, co według polskiego ustawodawstwa kwalifikuje go do napojów bezalkoholowych. Niewielkie ilości alkoholu w kwasie chlebowym powstają na skutek naturalnej fermentacji. Kwas chlebowy z naszej Manufaktury zawiera żywe kultury bakterii kwasu mlekowego. Należy przechowywać go w warunkach chłodniczych. Wartość odżywcza kwasu chlebowego ekologicznego w 100 ml produktu. Wartość energetyczna 64 kj / 15kcal Tłuszcz 0 g W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany 3,4 g W tym cukry 2,04 g Białko 0 g Sól 0 g

categoryNapoje
Cena orientacyjna: 5-6 zł zł / sztuka
Certyfikaty:
Nadarzyn, mazowieckie
ul. Akacjowa 21F
05-830