Paprykarz z Dorsza
Firma Ryby z Wyspy Wolin jest producentem tradycyjnego Paprykarza z Dorsza. Nasz paprykarz jest ręcznie produkowany w sposób domowy ze starannie dobranych składników nie zawierających konserwantów, barwników, nie ma w składzie niepotrzebnych wypełniaczy i jest sprzedawany w słoiczkach o gramaturze 250 g, które są pasteryzowane. Oprócz Paprykarza produkujemy inne konserwy rybne, bądź rybnowarzywne, między innymi: Szprot wędzony w zalewie z oleju rzepakowego, Wątróbka z pstrąga w oleju aromatyzowanym, Węgorza wędzonego w zalewie z oleju rzepakowego,Węgorza wędzonego w zalewie octowej i octowo-pomidorowej, Kotlety z dorsza w sosie greckim. Z wyrobów garmażeryjnych możemy pochwalić się: Pastą z dorsza wędzonego, Pastą z pstrąga wędzonego, Kotletami z dorsza oraz sałatkami śledziowymi min. śledź pod pierzynką, śledź w sosie z wędzonej śliwki, śledź w śmietanie, śledź w porach, śledź w gruszce, śledź w jabłku, śledz w warzywach konserwowych, śledź w oleju oraz inne wyroby takie jak zupy rybne i inne przetwory. Oprócz przetwórni posiadamy sezonową smażalnię ryb w Dziwnowie przy ulicy Mickiewicza 48 o nazwie KAKADU oraz przyległą wędzarnię serwującą codziennie świeżo uwędzoną rybę przygotowywaną w tradycyjny sposób wędzoną dymem olchowym. Nasze produkty można nabyć na eko bazarach w Szczecinie oraz w Zielonej Górze ( skansen w Ochli) oraz w dobrych sklepach rybnych i ekologicznych na terenie całego kraju. Zapraszamy do zapoznania się z naszymi produktami jak i do odwiedzenia naszej nadmorskiej sezonowej smażalni.
Mickiewicza 48
72-420