SYROP Z IMBIRU
Syrop z imbiru to naturalny i bardzo skuteczny sposób na wzmocnienie odporności.Może być stosowany jako dodatek do herbaty,deserów,napojów i nalewek.Posiada właściwości przeciwzapalne i przeciwbakteryjne.Polecany przy zatruciach pokarmowych,niestrawności i przeziębieniach.Ma działanie rozgrzewające,napotne.Wzmaga krążenie krwi oraz doskonale sprawdza się w chorobie lokomocyjnej. Musimy jednak pamiętać, by nie używać go w dużych ilościach, bo jego smak zdominuje całą potrawę. Natomiast surowy korzeń imbiru wzbogaci i zaostrzy smak owoców morza i tłustych mięs, sprawi, że potrawy będą bardziej rozgrzewające. Unikać imbiru powinny kobiety w ciąży i karmiące, chorujące na przewlekłe choroby przewodu pokarmowego np. wrzody żołądka lub dwunastnicy i cierpiące na refluks żołądkowy.
ul. Chełmowska 17
89-632