Sery z mleka koziego i od krów Jersey
Sery Dębnik 52 wytwarzamy z niepasteryzowanego, świeżego mleka. To właśnie świeże mleko najwyższej jakości decyduje o smaku naszych serów oraz jest ich największym atutem i sekretem. Bo mleko od naszych kóz i krów Jersey to surowiec wyjątkowy. Ma w sobie wszystkie smaki, aromaty i składniki odżywcze soczystej trawy dębnickich łąk. Stosujemy tradycyjne receptury i techniki serowarskie. Wykorzystujemy najwyższej jakości podpuszczki i kultury bakterii. Sery wzbogacamy sezonowymi, dębnickimi ziołami. Hitem wczesnej wiosny jest twarożek z dzikim szczypiorem, który rośnie w lesie obok naszego gospodarstwa. Nasze produkty z mleka koziego: twarożek dębnicki, bundz dębnicki, bryndza dębnicka, dębnickie sery dojrzewające, dębnicki ser typu ricotta, dębnicki ser typu mozzarella, dębnicki jogurt naturalny, dębnicki ser dojrzewający w oleju rzepakowym z tłoczni Dębnik 52 z czosnkiem, czosnkiem niedźwiedzim, ziołami dębnickimi i chili dębnicki, ser typu halloumi z mieszanki mleka koziego i od krów Jersey dębnicka panna cotta, sernik.
Dębnik 52
32-065