MARTIKA – Ubój i Przetwórstwo Mięsne Alina Jaje
SCHAB WĘDZONY RADOMYSKI
Po leżakowaniu w zalewie z soli, ziół i przypraw naturalnych, nasz schab poddawany jest procesowi wędzenia w tradycyjnej wędzarni, w gorącym dymie drewna bukowego i olchowego. Ta oryginalna procedura sprawia, że schab zyskuje niepowtarzalny, delikatny, aksamitny smak oraz subtelny zapach.
Schab wędzony (tak samo jak wszystkie pozostałe wyroby z Martiki) wytwarzamy wyłącznie z mięsa pochodzącego od tego samego, sprawdzonego hodowcy. Do wyrobu 100 gramów schabu wędzonego wykorzystujemy 130 gramów mięsa z wyselekcjonowanych elementów schabu wieprzowego.
Nigdy nie używamy sztucznych barwników, konserwantów, czy też polepszaczy smaku.
Mięsa, wędliny
Certyfikaty:
Radomyśl Wielki, podkarpackie
Witosa 13
39-310
Witosa 13
39-310