Makaron Lasagne Graham
Makaron wytwarzany nowoczesną tłoczoną metodą. Wyprodukowany z najlepszej jakości mąki pszennej razowej Graham typ 1850, w której to produkcji wszystkie części ziarna są silnie rozdrabniane. Gotowy produkt zawiera około 83% bielma, 14,5% otrąb i 2,5% zarodków. Mąka z takiego 100% wymiału jest gruba i ciemna, zachowuje większość swoich składników odżywczych, a produkty z niej przygotowane są źródłem cennego dla naszego układu pokarmowego błonnika. Nazwa tej mąki pochodzi od nazwiska amerykańskiego pastora Sylvestra Grahama, jednego z pierwszych propagatorów idei zdrowego odżywiania. Uważał on otręby za “lekarstwo” na złe nawyki żywieniowe. Według obecnie stosowanego podziału na typy, mąkę Grahama typu 1850, charakteryzuje niska kwasowość, dzięki czemu nie podrażnia błony śluzowej żołądka i jest lekkostrawna.
ul. Różana 37
21-025