Pierzga
Pierzga to naturalna substancja wytwarzana przez pszczoły. Po zebraniu jej z plastrów poddajemy ją suszeniu w kontrolowanych warunkach – temperatura suszenia nie przekracza 40°C. W rezultacie jest ona twarda i ma brązowy kolor. Charakteryzuje się bogatym i złożonym smakiem, który określany jest jako słodko-gorzko-kwaśny. Pierzga suszona należy do grona najbardziej odżywczych produktów pszczelich. Zawiera w sobie szereg witamin, minerałów i pozostałych substancji odżywczych. Co istotne, pierzga zawiera aminokwasy egzogenne – nasz organizm nie jest ich w stanie samodzielnie wytworzyć. Polecana w okresie rekonwalescencji po operacjach oraz w przypadku niedokrwistości. Wspiera funkcjonowanie wątroby, trzustki oraz tarczycy. Regularne stosowanie pierzgi może przynieść poprawę samopoczucia zarówno psychicznego, jak i fizycznego już po kilku dniach. Jest to więc pszczeli superfood, który od dziś może wspierać także Twoje zdrowie 🙂 https://sklep.pasiekazpasja.pl/
Pasieka z Pasją Miłogoszcz 1/2
76-038