Masarnia Biebrzańskie Smaki Małgorzata Wojtach
Polędwica wędzona
Najszlachetniejsza z wędzonek przez 3-5 dni leżakuje w solance przygotowanej z naszych regionalnych ziół. Smak i delikatność w strukturze zawdzięcza technice tradycyjnego wędzenia w temperaturze po między 45 a 50 stopni Celsjusza (wędzenie średnio temperaturowe) i tylko przy użyciu drzewa olchowego. Proces podsuszania jest nieco krótszy niż w pozostałych wędlinach w celu uzyskania soczystego i delikatnej struktury w przygotowaniu tej wędliny. Nasza trzoda jest hodowana w sposób naturalny o czym świadczy certyfikat ‘Jakość Tradycja’. Jakość naszego żywca wyróżnia nasze wędliny i sprawia, że są jedyne w swoim smaku.
Mięsa, wędliny
Certyfikaty:
Szpakowo, podlaskie
Szpakowo 57
19-124
Szpakowo 57
19-124