Miód akacjowy
Miód akacjowy jest miodem o delikatnym aromacie z słabo wyczuwalnym zapachem kwiatu akacji i posiada delikatny smak . W stanie płynnym jest prawie bezbarwny, jasno żółty. Po skrystalizowaniu ma kolor biały . Proces krystalizacji w tym miodzie przebiega bardzo powoli z uwagi na wysoką zawartość fruktozy. Idealny dla osób preferujących miody płynne. Ten miód najpóźniej ze wszystkich krystalizuje. Miód akacjowy jest polecany dla diabetyków , stosowany w schorzeniach nerek, dróg moczowych i kamieniach nerkowych . Pomaga też załagodzić zaburzenia trawienia, choroby żołądkowo-jelitowe. Polecany na poprawę samopoczucia i dla osób narażonych na stres, działa uspokajająco. Jest wykorzystywany do wzmacniania odporności a w stanach wyczerpania do niwelowania przewlekłego zmęczenia. Ma działanie antybakteryjne, usprawnia trawienie, działa osłonowo na żołądek i układ pokarmowy, oczyszcza wątrobę.
Kakulin 35
62-085