Pasieka Trzy Sady
Miód rzepakowy
Miód rzepakowy to w wielu pasiekach pierwszy wiosenny miód. Znaczna przewaga glukozy nad fruktozą powoduje szybką krystalizację.W stanie płynnym ma barwę lekko słomkową i lekki zapach kwiatów rzepaku. Bardzo szybko krystalizuje, przybiera wtedy barwę prawie białą lub kremową. Ze względu na dużą zawartość glukozy i towarzyszącej je fruktozy miód rzepakowy polecany jest osobom z chorobami serca, gdyż wspomaga leczenie schorzeń układu krążenia i naczyń wieńcowych. Jego spożycie wpływa też na prawidłowe funkcjonowanie tarczycy. Jest łatwo przyswajalny przez wątrobę i zwiększa jej możliwości detoksykacyjne. Jest pomocny w leczeniu górnych dróg oddechowych. Łagodzi szkodliwe działanie używek – alkoholu i papierosów 🙂
Miody
bez konserwantów
Certyfikaty:
Kakulin, wielkopolskie
Kakulin 35
62-085
Kakulin 35
62-085