Gospodarstwo Rolne Michał Sznajder

Kiszone kalafiory z Doliny Baryczy

Kalafiory kisimy podobnie do ogórków. Do kalafiorów z własnych pól dodajemy czosnek, koper i zalewę z solą kamienną (z Kopalni w Kłodawie). To zdrowa, naturalna przekąska, dodatek do dań głównych, świetnie smakuje też z dipami i hummusem. Warto pamiętać, że niepasteryzowane kiszonki – są pełne żywych bakterii probiotycznych, które korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit i usuwają toksyny. Eliminują bakterie chorobotwórcze, dzięki czemu zwiększa się odporność organizmu. To naturalne antybiotyki. Kalafiory są niepasteryzowane. Należy przechowywać je w lodówce (w zalewie, w zamkniętym pojemniku). Kiszone kalafiory sprzedawane są w szklanych słoikach 300g.

categoryPrzetwory
Cena orientacyjna: 10 zł /
Certyfikaty:
Żmigród, dolnoslaskie
Karnice 17
55-140